top of page

Kutya útlevél

Mire szolgál az oltási könyv?

A köznyelvben oltási könyvnek nevezzük, a dokumentum hivatalos neve ugyanakkor: állategészségügyi kiskönyv (bár ezt a kifejezést be kell vallanunk, hogy állatorvosként is csak ritkán használjuk). Az állategészségügyi kiskönyv alkalmas kutyák és macskák általános adatainak, tulajdonos adatainak és elérhetőségeinek, microchip regisztrálásának, fontosabb szűrővizsgálatok és állatorvosi beavatkozások, műtétek rögzítésére, rendszeres oltások, parazitaellenes kezelések dokumentációjára. Ha nincs még oltási könyvetek, az első látogatásotok során (például a friss gazdik részére szóló ingyenes tanácsadás során) kiállítunk nektek egyet. 

0017.jpg

Útlevél oltási könyv helyett? 

Amennyiben az állattal külföldre szeretnétek utazni, úgy kisállat útlevél kiállítására van szükség, amely azonban nem biztosítja automatikusan a szabad kiutazást. Ennek feltételeiről, országok szerinti egyedi szabályozásairól minden esetben szükséges előre tájékozódnotok.

A kutya útlevél megléte automatikusan kiváltja az állategészségügyi kiskönyvet, benne a fent említett adatok, fontosabb beavatkozások és oltások ugyanúgy rögzítésre kerülnek. Érdemes azonban mindig magatokkal hozni a korábbi kiskönyvet is, hogy állatorvosunk teljes képet kaphasson kedvenced eddigi egészségügyi státuszáról!

IMG_6235.HEIC

Ismerd meg Dr. Borsodi Anna doktornőt, aki segít neked kiállítani a kutyád oltási könyvét vagy útlevelét!

Elveszett oltási könyv/útlevél pótlása

Elveszett, megrongálódott állategészségügyi kiskönyv vagy kisállat útlevél esetén olvasható microchip és a Magyar Állatorvosi Kamara központi kisállat nyilvántartó rendszere (PetVetData) alapján lehetőség van új kisköny, illetve útlevél kiállítására.

Az oltási könyv kiállításának ára

  • Kisállat útlevél kiállítása: 9 000 Ft

  • Oltási könyv (állategészségügyi kiskönyv): 220 Ft

 

A fenti árak csak az oltási könyv árát tartalmazzák, az oltások és az oltások beadásakor szokásosan elvégzendő fizikális vizsgálat árát a kutya és a macska oltások leírásai között találjátok. 

bottom of page