top of page
Keresés
  • Szerző képeCsudaVet

Előfordulhat a macska, a barát és az oltás egy kifejezésben?

Frissítve: 2023. febr. 10.

Az állatorvos meglátogatása nem kell feltétlenül egy “szükséges rossz” élmény legyen. A CsudaVetben különös figyelmet fordítunk arra, hogy a rendelői tartózkodás minél kellemesebb legyen macskád számára, ha pedig cicád annyira fél, hogy nem lehet megvizsgálni, segítünk megtalálni a megoldást, hogy biztonságosan vizsgálható legyen és ne legyen számára traumatikus élmény az állatorvos meglátogatása.



Indulás előtt

Ha tudod, mikor kell orvoshoz mennetek, már napokkal előtte készítsd ki a szállítót a cica számára elérhető helyen. A szállítóban legyenek finom falatok, játékok, amikért érdemes bemenni. A szállítóba tegyél kényelmes, puha anyagot. Érdemes lehet egy Feliway spray-el befújt törölközővel letakarnod a cicaboxot az útra.


Érkezés a rendelőbe

Érkezéskor mindenképp jelentkezz be a recepción. A szállítót ezalatt ne a földre rakd, hanem az erre a célra kialakított pultra! A bejelentkezés után a cicás váróban lehetőséged van cicádnak nyugodt, csendes, félhomályos helyen várakozni. Cicád itt védve van az éles fényektől, jövés-menéstől és más állatok közelsége sem stresszeli.


Pozitív élmények

Minden esetben igyekszünk biztosítani, hogy cicád pozitív élményeket szerezzen, amit általában finom falatokkal, a neki tetsző simogatással vagy játékkal érünk el. Minden esetben időt hagyunk cicádnak a vizsgálat előtt, hogy felmérje, megismerje a környezetet.


Erőszakmentes ellátás

Fontos, hogy a vizsgálat és a rögzítés sem fájdalmat, sem félelmet ne keltsen a macskában. A cicát soha nem rángatjuk ki a szállítóból, nem ragadjuk meg a grabancánál fogva. Azoknál a cicáknál, akik nem együttműködőek, alternatív megfogási, rögzítési és vizsgálati módszereket alkalmazunk. (letakarás, szállítóban vizsgálás, stb.)


Félős cica? Segítünk.

Ha cicád félelmében annyira védekezik, hogy nem vizsgálható, segítünk neked, hogyan oldható meg sérülés- és stresszmentesen a vizsgálat . Előfordulhat, hogy cicádnak a vizsgálat előtt nyugtató, ellazító tablettát kell kapnia és egy másik időpontban vizsgáljuk meg, amikor nyugodtabb.


Felkészültetek? Akkor irány a rendelő, vagy olvass tovább, hogy hogyan néz ki nálunk a macska oltás folyamata, és hogy mi mindennel készülünk, hogy nyugodt és kellemes élmény legyen ez cicád és te magad számára is!

226 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page