top of page
Keresés
  • Szerző képeCsudaVet

Létezik olyan, hogy kutyabarát oltás?

Az állatorvos meglátogatása nem kell feltétlenül egy “szükséges rossz” élmény legyen. A Csudavetben különös figyelmet fordítunk arra, hogy a rendelői tartózkodás minél kellemesebb legyen kutyád számára, ha pedig kutyád nehezen vagy nem tud megnyugodni, abban is segítséget nyújtunk, hogy együtt leküzdhessétek a félelmet.



Indulás előtt

Indulás előtt készítsd elő kutyád kedvenc játékát és kedvenc jutalomfalatjait. Indulj időben, hogy érkezés előtt kutyádnak legyen ideje könnyíteni magán. Ha rohannotok kell, kutyád is idegesebben érkezik meg a rendelőbe.


Érkezés a rendelőbe

Ha megérkeztetek, jelentkezz be a recepción. Félős kutyusoddal nyugodtan várakozhattok a rendelő kertjében, ahol szaglászhat, mozoghat. A váróteremben nyugodtan beszélj hozzá, gyakoroljatok ismert trükköket. Sokat segít, ha otthonról hozol magaddal egy megtöltött Lickimat-et vagy Kongot!


Pozitív élmények

Minden kollégánk arra törekszik, hogy a vizsgálat előtt pozitív élményt kössön hozzájuk a kutyád. Egy-két trükk bemutatásával, falatkerestetéssel vagy épp közös játékkal máris máshogyan indul a vizsgálat!


Erőszakmentes vizsgálat

Minden munkatársunk úgynevezett alacsony stressz-szintű technikákkal dolgozik és valóban állatbarát bánásmódban részesíti a kutyádat. Ha a kutyád nagyon ideges, időt adunk neki a megnyugvásra, a környezete megismerésére és segítünk neki a stressz leküzdésében.


Félős kutya? Segítünk.

Előfordulhat, hogy kutyád annyira fél, hogy nem megnyugtatható. Ebben az esetben mérlegeljük, mi az, amit az adott napon feltétlenül el kell végezzünk és mi az, ami esetleg másik időpontban, több felkészülést követően végzünk el, ha pedig szükséges, viselkedésterapeutához irányítunk.

77 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page