top of page

Kutya ivartalanítás

Ha kutyusod betöltötte az 5-6 hónapos kort, elképzelhető, hogy itt az ideje az ivartalanítási műtétnek. Amennyiben még gondolkozol azon, hogy egyáltalán ivartalaníttasd-e kutyusod, vagy előrelátó gazdiként információt szeretnél gyűjteni, szeretnél előre felkészülni erre a helyzetre, akkor KATTINTS IDE és olvasd el a kutya ivartalanításról szóló részletes leírásunkat.

 

Megtalálod benne többek közt részletesebben, hogy honnan tudhatod, hogy a te kutyádat hány hónapos korban érdemes ivartalanítani, hogy hogyan zajlik a műtét nálunk, és segítünk eloszlatni néhány ivartalanítással kapcsolatos tévhitet is! 

 

Ha viszont már eldöntötted, és itt az ideje az ivartalanításnak, csak görgess tovább!

Kutya ivartalanítás

Miért érdemes a CsudaVet rendelőbe jönnötök kutya ivartalanításra?

Azért, hogy az ivartalanítás folyamata a lehető legkevésbé érződjön tortúrának, és eközben sebészeink a kutyád a lehető legnagyobb biztonságban tartják: 

 • időpontos rendszerben dolgozunk, ezért nem kell várnotok, amíg az előttetek álló sor lemegy

 • kizárólag teljesen kivizsgált kutyákon végezzük el az ivartalanítási műtétet, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudhassátok őt

 • könnyen meg tudtok minket közelíteni tömegközlekedéssel (pl. 141-es és 150-es buszok) és autóval (az M0-tól néhány percnyire, kényelmes utcai parkolási lehetőséggel)

 • azt a néhány percet, mielőtt az állatorvosunk veletek kezd el foglalkozni, egy kényelmes, növényekkel teli, világos és klimatizált váróban tölthetitek

 • odafigyelünk rátok még egy ilyen rutin műtétnél is, hagyunk időt a kérdéseitekre, és természetesen kedvesen bánunk a kutyákkal

_DSC0253 másolat.jpg

Kutyád ivartalanítását nagy valószínűséggel Dr. Borsodi Anna doktornő fogja elvégezni, aki nem csak hogy lelkes, rutinos sebész (és természetesen maga is kutya gazdi), hanem ráadásul teljesen magáévá tette a kutyákat állatorvosi látogatások során érő stresszt minimalizáló Fear Free szemléletet is. Nála tehát egészen biztosan jó kezekben lesztek! 

Egy gazdi véleménye: "A legjobb hely ahol kutyáimmal jártam! Sok türelmet és időt áldoznak az állatokra. Szemlélet módjuk hiánypótló a hazai állatorvoslásban ( fear free). Dr Borsodi Anna támogató kedvessége, alapossága mind a gazdinak és az állatnak is megnyugtató." (Bartha Orsolya)

Kutya ivartalanítás folyamata

Nem minden állatorvosi rendelő osztja a nézeteinket, de mi szilárdan kitartunk amellett, hogy nem végzünk altatással járó preventív, időzíthető műtéteket anélkül, hogy előtte alapos fizikális vizsgálattal és vérlaborral ne győződnénk meg arról, hogy a kutyusod biztonságosan altatható. Aláírjuk: fiatal kutyáról van szó, kicsi az esélye, hogy bármit is találunk. De nem mi leszünk azok, akik megkockáztatják, hogy egy vérzékeny, májgyulladásos vagy veseproblémás kutya altatása ne úgy alakuljon, ahogyan szeretnénk, amikor ráadásul minden eszközünk adott ahhoz, hogy előre kiszűrjük ezeket a problémákat! 

 

Így tehát ha hozzánk jössz ivartalanítani, az alábbi három lépésre készülj:

 1. műtét előtti kivizsgálás és vérvétel, mely két tételből áll össze

  • a műtétet megelőző konzultáció és komplett fizikális vizsgálat díja (16.000 Ft)

  • a műtétet megelőző vérvétel és laborvizsgálat díja, amely függ az állat életkorától, illetve, hogy a kezelőorvos milyen paraméterek ellenőrzését javasolja (20.000-35.000 Ft)

 2. maga az ivartalanítási műtét (az árát lásd lentebb)

 3. műtét utáni varratszedés, kontroll (az ivartalanítási műtét ára tartalmazza)

Az ivartalanítási műtét ára

​Kutyák esetében az ivartalanítás árát elsősorban a kutya testtömege határozza meg, ugyanis ettől függ, a felhasznált gyógyszerek, az altatógáz, a különböző fogyóeszközök, például varróanyagok és gézlapok mennyisége. Ezért a legtöbb rendelőben, így nálunk is testtömeghez társított ivartalanítási árakat találhattok. 

Nőstény (szuka) kutya ivartalanítás

 • 10 kg-os súlyig 40.000 Ft

 • 10-30 kg közötti súly esetén 55.000 Ft

 • 30-50 kg súly között 70.000 Ft

Kan kutya ivartalanítás (castratio)

 • 10 kg-os súlyig 30.000 Ft

 • 10-30 kg közötti súly esetén 40.000 Ft

 • 30-50 kg súly között 50.000 Ft

Az ivartalanítás díja tartalmazza: 

 • az anesztézia költségeit (vénakanül beültetése, légcsőtubus
  behelyezése, infúzió, altatást bevezető és fenntartó gyógyszerek,
  fájdalomcsillapítás), 

 • a beavatkozás során felhasznált összes fogyóeszközt, 

 • a műtét orvosi és asszisztensi munkadíját, 

 • a műtéti sebet védő gallért vagy ruházatot, 

 • az otthonra szükséges fájdalomcsillapító gyógyszereket, 

 • a műtétet követő kontrollvizsgálatot és varratszedést.

 

milyen plusz költségek merülnek fel ezen kívül?​

 • ha a műtéti seb védelmére a védőruhát választjátok, minden esetben javasoljuk egy plusz darab beszerzését, hogy azt szükség esetén cserélni tudják az állaton (5-8.000 Ft)

 • idős, alapbetegséggel terhelt, bizonyos betegségekre prediszponált állat esetén a kezelőorvos javasolhatja az altatást megelőző szívultrahang vizsgálatot (30.000 Ft)

 • műtét közben fellépő esetleges komplikációk, sürgősségi ellátás/életmentés gyógyszerei és egyéb költségei

IMG_6235.HEIC

Hogyan tudok időpontot foglalni? 

Ivartalanítás előtti kivizsgálásra időpontot kétféleképpen tudtok hozzánk foglalni: a lenti gombbal telefonon, amin nyitvatartási időben elértek minket (ha nem tudjuk felvenni, visszahívunk), vagy az online foglalási adatok megadásával, ahogyan neked kényelmesebb. A műtéti időpontot pedig a vizsgálatot követően már kezelőorvosunkkal tudod egyeztetni! 

Elérhetőségeink

Cím: 1223 Budapest, Vörösmarty u. 16.

E-mail cím: info@csudavet.hu

Telefonszám: +36-20-390-7875

Nyitvatartás:

hétfő: 08:00 – 16:30

kedd: 12:00 – 20:30

szerda: 12:00 – 20:30

csütörtök: 08:00 – 16:30

péntek: 08:00 – 16:30

Online időpontfoglalás

Milyen nemű kutyát szeretnétek ivartalaníttatni?

Köszönjük a foglalást, hamarosan visszajelzünk!

Akik már jártak nálunk, azt mondják, hogy.....

aaa12.jpg
aaa1234.jpg
aaa1.jpg
bottom of page