top of page
Keresés
  • Szerző képeCsudaVet

Joey története a Csudában

Frissítve: 2021. nov. 30.

Joey, a kis yorki mozgásszervi panaszokkal érkezett hozzánk. Mozgás közben bal hátsó lábát egyáltalán nem terhelte, azt felemelve csak ugrándozva tudott járni. Korábban is volt már probléma az ellenoldali lábával, illetve fajtájából adódóan alapvetően is hajlamos néhány ortopédiai elváltozásra.


Már a fizikális vizsgálat során érezhető volt, hogy a bal térdével van a probléma, ugyanis a térdkalácsa tapintással rendellenes helyeződésűnek bizonyult. Ennek megerősítésére röntgenfelvételeket készítettünk az érintett végtagról, a felvételeken pedig egyértelműen látszott, hogy a bal oldali térdkalács az ízületi vápán kívül helyeződik. Ezt az elváltozást patella ficamnak nevezzük.


A ficam súlyossága miatt úgy ítéltük meg, hogy itt már nem lesz elég a konzervatív, gyógyszeres kezelés vagy önmagában a fizioterápia sem, és Joey-nak műtétre lehet szüksége. Éppen ezért elvégeztük nála a szükséges műtét előtti laborvizsgálatot és szívultrahangot, majd pedig ortopéd szakrendelésre irányítottuk tovább őket egy másik rendelőbe.


Joey azóta sikeresen túl van a térdműtéten és fizioterápiás állapotfelmérésre tért vissza hozzánk. Fizioterapeuta kolléganőnk, Éva már megkezdte a műtött kis lábának tornáztatását, aminek további fejleményeiről Nektek is beszámolunk majd.26 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page