top of page

Nyúl ivartalanítás AKCIÓ

Mikor olvass tovább? 

  • ha fiatal (fél éves kor körüli) nyuszid van, akit szeretnél megvédeni a későbbi ivarszervi daganatokból eredő problémáktól (akkor is, ha egyedül tartod őt)

  • szereted, ha nyuszid teljes biztonságban van, egzotikus állatorvosok vizsgálják meg és műtik

  • ha fontos számodra a biztonság​os altatás, és ezért hajlandó vagy egy alapos kivizsgálásba invesztálni

Végeztünk egy felmérést​, ahol több mint 600 nyuszi gazdi adott visszajelzést az ivartalanítással kapcsolatos kérdéseinkre, és azt láttuk, hogy a legtöbbet a műtét előtti kivizsgálás, vérvétel kapcsán tudunk tenni értetek.

Ahogy a felmérést kitöltő egyik gazdi fogalmazott: "Jelenlegi tapasztalataimmal a vérvételt az ivartalanítás előtt biztosan kérném."

Nyúl ivartalanítás

Nálunk a műtét előtti vérvétel eddig sem volt opcionális, ugyanis nem szeretjük az elkerülhető problémákat. Mivel mi is szeretjük a nyulakat és szeretnénk tenni azért, hogy a vérvételt is tartalmazó kivizsgálás alap legyen minden ivartalanításnál, ezért ha még márciusban foglaltok időpontot, 

a nyúl ivartalanítás előtti kivizsgálást 50% kedvezménnyel érhetitek el nálunk 

Egy Csudás nyúl ivartalanítás története

Képzeld​ el magad, ahogy otthon nagy izgalommal bepakolod imádott nyuladat egy szállítóboxba, majd kocsiba ugrotok, hogy elinduljatok az ivartalanítás előtti kivizsgálásra. Amint ideértek a CsudaVet Állatorvosi Rendelő elé, az utcán, pár méterre a bejárattól leállítod az autót. Már keresnéd is, hogy merre van a legközelebbi parkolóautomata, amikor rájössz, hogy nálunk ingyenes a parkolás - egy gonddal kevesebb. Ezután megteszitek azt a néhány lépést a bejáratig (meg is fogadod, hogy legközelebb messzebb parkolsz, hogy meglegyen a napi mozgás), és belépsz a várónkba. 

A recepcióban Beával találkozol (aki egyébként szintén nagy nyulas, kérdezz bátran tőle, bármeddig tud mesélni a témáról), aki megkérdezi tőled, hogy miben segíthet, majd kávéval és csokival kínál. Körbenézel a váróban, és egyből feltűnik, hogy milyen jó illat van, és persze a rengeteg növény, a kényelmes fotelek - máris otthon érzed magad, és kevésbé izgulsz, hogy mi vár rátok. 

Az asszisztensünk bekísér titeket a vizsgálóba, majd érkezik az állatorvos, hogy megvizsgálja a nyuszidat. Látszik rajta, hogy rutinos, hiszen egzotikus állatokra specializálódott, de nem siet, nincs kapkodás. Ez fontos nektek, mert a nyuszik igazi tünetrejtők, egészen komoly problémákat is el tudjak titkolni egy ideig mindenki elől - tehát egy ivartalanítás előtt duplán fontos, hogy alaposan megvizsgálja őket egy egzós állatorvos. Egy pillanatra elkalandozott a figyelmed, és már meg is volt a vérvétel, majd jön a legfélelmetesebb rész: amikor mosolyogva feléd fordulunk, hogy van-e bármi kérdésed. Igazából tudjuk hogy rengeteg kérdésed van, ilyenkor ez így normális. Szerencsére látod rajtunk, hogy ez nem csak udvariassági felhívás volt, hanem valóban odafigyelünk és megválaszolunk minden kérdést. Ezzel el is telt a vizsgálatra szánt idő, jól érezted magad, de ami ennél is fontosabb, hogy láttad: jó kezekben lesztek. 

Az orvosunk ezután hívni fog, amint megvannak a vérvételi eredmények, és már egyeztethetitek is a műtéti időpontot. A műtét napján ugyanúgy időpontra érkeztek (természetesen koplalás nélkül), az otthonos környezet már ismerős lesz, az orvos átveszi tőled a nyuszid és elkezdődik a műtéti előkészítés. Az altatásnál természetesen altatógázzal dolgozunk, hogy minél nagyobb biztonságban érezhesd magad. A műtétet követően megvárjuk, amíg teljesen felébred a nyuszi, és pár órával később már újra otthon szénázhattok. Mivel felszívódó varratokat használunk, ezért a műtétet követő varratszedéssel nálunk nincs dolgotok!

Egzotikus állatorvosok végzik a műtétet

nyúl ivartalanítás CsudaVet

A nyúl ivartalanítási műtéteket ​jelenleg Dr. Molnár Gyula és Dr. Nagy Georgina Viktória egzotikus állatorvosaink végzik, mindketten lelkes rajongói a nyulaknak, ahogy az a képeken is látszik. 

img_5277.jpg

"A Csudavetben nagyon részletes tájékoztatást kaptam, rám is és a nyuszimra is 100%-ban odafigyeltek. Minden tudnivalót elmondtak, és az volt a benyomásom, hogy nekik is ugyanannyira fontos a nyuszi, mint nekem - szeretettel és türelemmel bántak vele, a szakmai színvonalról nem is beszélve."

Néhány szó még a nyúl ivartalanítás előtti vérvétel fontosságáról

A kérdőívet kitöltők közül egy tanulságos történet: fiatal, 10 hónapos nyuszi, akiknél volt vérvizsgálat a műtét előtt, ahol  "Véreredmény alapján antibiotikumos kúra és májértékek javítása volt szükséges". Emiatt az ivartalanítás kicsit később zajlott le, viszont jóval nagyobb biztonságban. Egy másik konkrét eset: egy 2 éves nyúl vérvétele után kiderült, hogy "Borzalmas máj értékei voltak, így fél évig a máját kezeltem ivartalanítás előtt"

Nem minden állatorvosi rendelőben kötelező a műtét előtti vérvizsgálat, főleg fiatal nyuszik esetén, és tudjátok mit? Az esetek legnagyobb részében tényleg felesleges is. Egészséges nyusziknál csak azt állapítjuk meg a kivizsgálással, hogy egészségesek. Viszont mivel a nyulak tünetrejtő állatok, ezért kiderülhetnek a vizsgálat során eddig rejtett betegségek is, amivel mindenképpen foglalkoznunk kell az ivartalanítás előtt, mert növelik az altatási rizikót. Olyan ez, mint az utasbiztosítás: mindenki azért szurkol, hogy felesleges legyen, de mindig csak utólag, az eredményt látva fogod megtudni, hogy tényleg felesleges volt-e.

Amúgy tedd a kezed a szívedre, előfordult már valaha, hogy felesleges dolgokra költöttél egy hasonló összeget? Szerintünk a nyuszid megér ennyi pluszt - és természetesen veled együtt reméljük, hogy a kivizsgálás után azt mondhassuk, hogy minden rendben van! 

Hogy néz ki az akció pontosan? 

Az akció március végéig él - mivel időpontos rendszerben dolgozunk, ez azt jelenti, hogy március végéig le kell foglalnod a műtét előtti kivizsgálás időpontját, maga a vizsgálat és a műtét történhet áprilisban is.

Ha pedig lefoglaltad, akkor mi elengedjük a műtét előtti kivizsgálás árának felét: 30.000 Ft helyett csak 15.000 Ft-ba kerül a komplett fizikális vizsgálat, a vérvétel, a levett minta minősített külső laborban történő elemzése, a véreredmények veletek való megbeszélése és ez alapján a további lépések pontosítása. Az akció csak egészséges nyuszikra érvényes, ha ismert betegséggel érkeztek, úgy a kivizsgálási árat egyénileg fogja tudni megállapítani az állatorvosotok. 

A kedvezményt úgy tudjátok érvényesíteni, hogy időpontfoglaláskor szóltok a recepciós kollégánknak, hogy élni szeretnétek ezzel az akcióval. Ez felkerül az adatlapotokra, a kivizsgáláskor kifizetitek a teljes árat, majd amikor megtörtént az ivartalanítás, jelzitek a recepción, hogy az akció hatálya alá tartoztok, és az ivartalanítási műtét árából levonjuk a kivizsgálás árának felét, 15.000 Ft-ot

Ez az akciónk más akciókkal nem összevonható. 

Oké, túl vagyunk a kivizsgáláson, hogy néz ki a műtét ára? 

  • Nőstény nyúl ivartalanítás ára: 43.000 Ft

  • Bak nyúl ivartalanítás ára: 28.000 Ft

A fenti árak az ivartalanítás teljes költségét tartalmazzák.

Elérhetőség, nyitvatartás

Időpontot kétféleképpen tudtok hozzánk foglalni nyúl ivartalanításra: a lenti gombbal telefonon, amin nyitvatartási időben elértek minket (ha nem tudjuk felvenni, visszahívunk), vagy az online foglalási adatok megadásával, ahogyan neked kényelmesebb. 

Cím: 1223 Budapest, Vörösmarty u. 16.

E-mail cím: info@csudavet.hu

Telefonszám: +36-20-390-7875

hétfő: 08:00 – 16:30

kedd: 12:00 – 20:30

szerda: 12:00 – 20:30

csütörtök: 08:00 – 16:30

péntek: 08:00 – 16:30

Online kérek időpontot!

Milyen nemű nyuszit szeretnél ivartalaníttatni?

Köszönjük, hamarosan visszajelzünk!

Oh, és majdnem elfelejtettük, az ajándék: 

 

A műtét utáni utógondozást többször felhoztátok, mint fontos szempont. Ezért minden, az akcióban részt vevő nyuszinak adunk a műtét utánra egy zacskóval a piacon jelenleg kapható egyik legjobb roboráló tápból (Oxbow Critical Care 36g). Ha nem lesz rá szükség a műtét után, tegyétek el a nyuszis házipatikába, később baj esetén jól jöhet még. 

Akik már jártak nálunk, azt mondják, hogy.....

nyúl3.jpg
nyúl4.jpg
asdsad2.jpg
asdsad.jpg
bottom of page